Pension

Stallingsmogelijkheden


Ons pension biedt in totaal plek aan 35 paarden en pony's. De meeste stallen zijn gesitueerd in de herbouwde loopstal, door de grote hoeveelheid ruimte hebben we ruime stallen met een open karakter kunnen plaatsen. De lichtplaten in het dak en de (stal)ramen zorgen voor veel natuurlijk lichtinval en voldoende ventilatie. De overige stallen zijn gesitueerd op de deel, ook deze stallen zijn voorzien van schuifdeuren en hebben een open karakter.


Voer
Alle paarden worden tweemaal daags door ons gevoerd. Wat betreft het krachtvoer heb je de keuze uit Havens Coolmix Muesli en/of de Basisbrok van Lavor, de hoeveelheid naar jouw inzicht. Naast krachtvoer bieden we ook ruwvoer in de vorm van hooi, ook dit kan naar eigen inzicht gevoerd worden.


Wanneer nodig kunnen we tijdens de voerbeurten supplementen of medicijnen meevoeren om zo zeker te zijn van een gebalanceerde inname.


Bodembedekking
Bij de stalhuur inbegrepen is één baal bodembedekking per week. Hierbij heb je de keuze uit vlas- en houtvezel, beide producten hebben eigen voordelen in gebruik. Wekelijks wordt de door jou gekozen variant klaargezet voor gebruik. Mocht de wekelijkse baal onvoldoende blijken dan kan er bijgekocht worden, ook extra balen worden dan klaargezet. 

Weidegang


Omdat wij bewegingsvrijheid en sociaal contact voor paarden van belang vinden bieden we het gehele jaar door verzorgde weidegang in kuddes. Tenzij er omstandigheden zijn waardoor het onveilig lijkt de paarden buiten te laten komen ze dus dagelijks, samen op de wei. De kuddes bestaan uit zowel merries als ruinen en paarden als pony’s. Om stabiliteit en gezondheid te waarborgen wordt er zo min mogelijk in de kuddes veranderd, het plaatsen van een nieuw paard in de kudde gebeurt dan ook met beleid en in overleg.Alle kuddes worden in de zomermaanden dagelijks omstreeks 08:30 uur op de weide gezet en omstreeks 16:00 uur weer binnengezet. In de wintermaanden gelden tijden van 10:00 uur tot 15:30 uur. Bij bijzondere weersomstandigheden wordt de weidegang aangepast.