Gezondheid

Gezondheid


Als eigenaar ben je zelf verantwoordelijk voor de algemene verzorging van jouw paard. Uiteraard dragen ook wij ons steentje bij als het op de gezondheid van jouw paard aankomt.


Enten
Alle bij ons gestalde paarden dienen één keer per jaar te worden geënt tegen Influenza. Wij bieden de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve enting waarbij je voor een voordelige prijs jouw paard kunt laten enten. Desgewenst kan er ook tegen Rhino geënt worden. Dit gebeurt in samenwerking met Dierenartsenpraktijk Oldenzaal – Losser en wordt door ons verzorgt.


Het is verplicht je paard, al dan niet op eigen gelegenheid, jaarlijks van een enting te voorzien.


Ontwormen
Het ontwormen van de paarden gebeurt collectief volgens een programma dat in samenwerking met Dierenartsenpraktijk Oldenzaal – Losser is opgesteld.


Het programma bestaat uit meerdere mestonderzoeken, ofwel individueel ofwel per kudde, en een jaarlijkse ontworming met Pramox.  Door volgens dit programma te ontwormen wordt resistentie voorkomen en hoeven er geen onnodige kosten gemaakt te worden.


Deelname aan het ontwormingsprogramma is verplicht omdat het effect van ontwormen verloren gaat wanneer dit individueel wordt gedaan.  Bijzondere verzorging

Soms heeft een paard speciale verzorging nodig, hierbij kan gedacht worden aan een blessure, verwonding of ziekte. Mocht je geen tijd hebben om zelf deze zorg te dragen dan is in overleg veel mogelijk.


Verder houden wij uiteraard dagelijks een oogje in het zeil om te kijken of alle paarden zich goed voelen. Indien wij signaleren dat jouw paard zich niet goed voelt nemen wij direct contact met jou op.